Sigurnija škola

Naša škola od sada ponosno nosi naziv sigurnije škole. To nikako ne znači da do sada nije bila sigurna, ali od sada je još sigurnija zahvaljujući projektu/platformi koju provodi Crveni križ. Cilj projekta Sigurnije škole i vrtići je poboljšati znanja i ojačati kompetencije učenika te njihovih učitelja za pripremu u slučaju izvanrednih situacija, prve pomoći, psihosocijalne podrške i sigurnosti u školama.

Radionice s pedagoginjom

Tako se i u našoj školi provode razni projekti kojima gradimo sigurniju školu. Pedagoginja s učenicima viših razreda provodi aktivnosti i vježbe koje im pomažu produbiti osjećaj dobrobiti i ispunjenja te pridonose razvoju fokusa i učinkovitosti. Zajedno rade na pojačavanju usredotočenosti i svjesnosti. Vještine koje ima pomažu u učenju, svladavanju zadataka, ali i vještine koje im pomažu u lakšem i boljem nošenju u stresnim izvanrednim situacijama.

Veliki za male

Učenice osmog razreda koje pohađaju izvannastavnu aktivnost Prve pomoći učenicima razredne nastave održale su predavanje i vježbe na temu prve pomoći. Što je to prva pomoć, kako se trebamo ponašati u situacijama kada se netko ozlijedi, kako pravilno postupiti i pristupiti ozlijeđenima samo su neke stvari koje su najmlađi učenici imali prilike naučiti.