Povijest škole

Područna škola u Hrvatskome Leskovcu otvorena je 1986. godine i otada se nastava za učenike nižih razreda održavala u prostorijama Dječjeg vrtića „Hrvatski Leskovac“. To je bila najmlađa područna škola centralne Osnovne škole „Brezovica“ te je njezinim otvaranjem mališanima omogućeno školovanje u mjestu u kojem žive i više nisu morali putovati u Brezovicu i Lučko.

Između 1998. i 2001. godine u vrtiću je izgrađen sanitarni prostor primjeren školskoj djeci te je škola dobila poseban ulaz u zgradi vrtića. S obzirom na to da je prostor s godinama postajao premalen za sve predškolce i školarce, 2000. godine rodila se ideja  o izgradnji škole u Hrvatskom Leskovcu. 2016. godine ishođena je građevinska dozvola te se 2017. godine započelo s gradnjom. OŠ „Hrvatski Leskovac” svečano je otvorena 27. veljače 2019. godine. Škola se prostire na 12 000 m2, ima 14 učionica, kabinete za učitelje, knjižnicu, blagovaonicu te sportsku dvoranu. U dvorištu škole su nogometno, rukometno  i košarkaško igralište.

Školska priredba 2002.
Sportski susreti 2004.
Dani naselja u PŠ Hrvatski Leskovac 2006. godine
Logo OŠ Hrvatski Leskovac dizajnirao je naš učenik Luka Milašinović. Logo naše škole prepoznatljiv je po tome što je na njemu vjeverica jer je Hrvatski Leskovac svoje ime dobio po lijeski.