Projekti

Domaćinstvo 

U zadnjih nekoliko godina možemo vidjeti kako se
Domaćinstvo vraća u škole i među učenike. Učiteljice Karla i Kristina su ga odlučile uvesti i u našu Školu. 2019. godine napisale su projekt i prijavile ga na natječaj koji je objavilo Ministarstvo znanosti i obrazovanja. Projekt je prošao na natječaju te su odobrena novčana sredstva kojim se moglo otići u nabavku svih potrebnih stvari. Nakon uspješno obavljene kupnje, nažalost je došla bolest Covid-19 te je projekt pauziran. Školske godine 2021./2022. te uz
pomoć vjeroučiteljice Monike, započela je realizacija projekta.

U projekt su uključeni učenici 3. i 4. razreda. Učenici su
razvili i još razvijaju različite praktične vještine. Učenici su do sada uspjeli ostvariti sve planirane rezultate. Naučili su kako se jednostavno i svečano postavlja stol za objed te pravila pristojnog ponašanja za objedom.

Naučili su samostalno napraviti jednostavna jela – puding i palačinke. Učenici su naučili pravila pristojnog odijevanja te su naučili kako glačati odjeću. Svladali su osnove šivanja i sada znaju zakrpati poderano, zašiti gumb i sašiti platnenu vrećicu. Naučili su ispeći biskvit, božićne suhe kolače i krafne. Učenici su naučili dekupaž tehniku uređivanja stvari. Svime naučenim, učenici su se u sklopu učeničke zadruge Lavanda predstavili roditeljima na božićnom sajmu. Malo je reći da su svi bili oduševljeni. S projektom se nastavlja i dalje. Veseli nas što su učenici oduševljeni i jedva čekamo vidjeti što su spremili dalje.

Dnevnik učenika

Ovaj zanimljivi projekt spaja aktivnosti Novinarske i Literarne skupine u kojoj sudjeluju učenici viših razreda.

Učenici tijekom godine ne vode samo svoj dnevnik nego sudjeluju na raznim radionicama i aktivnostima koje za njih osmišljavaju učiteljice. Tako su, između ostalog vodili intervju s voditeljicom Jelenom Pajić, snimali vremensku prognozu, pisali razne vijesti, učili izražajno čitati naglas koristeći vrednote govorenog jezika, snimili reportažu s božićnog sajma u Hrvatskom Leskovcu, a sav snimljeni materijal sami će montirati… Za potrebe projekta učiteljice Marina Uvalić Sertić i Sandra Kovačević povukle su novac iz natječaja Ministarstva znanja i obrazovanja te kupile snimateljsku opremu kojom će se dalje moći kvalitetnije raditi.