O školi

OŠ Hrvatski Leskovac jedna je od najmodernijih škola u Republici Hrvatskoj. Škola je predviđena za kapacitet od 320 učenika te je zamišljena za rad u jednoj smjeni. Jedno smjenski rad omogućuje brojne oblike dodatnog izvannastavnog i izvanškolskog rada što uvelike utječe na podizanje radne okoline i kulture. Osim rada u jednoj smjeni, u školi djeluje i produženi boravak za najmlađe učenike.

Svaka učionica opremljena je najnovijom serijom projektora, platnima koja se automatski spuštaju te računalima. Informatička učionica sadrži čak tridesetak kako bi svi učenici koji pohađaju nastavu informatike mogli neometano učiti i raditi. Prostrana i moderna kuhinja te blagovaona osiguravaju našim učenicima svakodnevni topli obrok. U školi ima ukupno dvanaest sanitarnih čvorova što znači da nikad nije gužva za toalet, a školske spremačice besprijekorno održavaju red i čistoću u školi.

Sportska dvorana jedna je od najsuvremenijih u državi i sastoji se od dodatne opreme koja zadovoljava sve uvjete rada. U dvorani su smještene teleskopske tribine koje seautomatski izvlače prema potrebi, pregradna zavjesa koja dvoranu prema potrebi dijeli na dva djela te semafor na kojem se može pratiti rezultat sportskih natjecanja.

Školska knjižnica zajedno s čitaonicom prostire se na čak 108 m2 i uvijek je otvorena svim učenicima, ali naravno i osoblju škole. Valja spomenuti da je škola izgrađena u skladu s najvišim standardima očuvanja energije i okoliša te pripada energetskom razredu A.